Zó kan je zonder bh de deur uit | Fashionchick

2021-12-30 13:14:54 By : Mr. Richard Sun

Tijdens de lockdown hebben velen van ons dááágen zonder bh doorgebracht. Nu de wereld langzamerhand weer een beetje open gaat, hoeven we dat comfort niet gelijk achter ons te laten. Vooral in de zomer is het heerlijk om bh-loos door het leven te gaan.

Anno 2021 is het dragen van een bh in de openbare ruimtes geen must. In tegenstelling tot wat veel vrouwen denken. Het dragen van een bh is een persoonlijke keuze. Als jij je zelfverzekerd en meer comfortabel voelt zonder bh, go for it. Je bent echt niet de enige die geen bh meer draagt.

Maar simpelweg stoppen met een bh dragen is voor de meeste makkelijker gezegd dan gedaan. Als je al een bh draagt sinds je tienertijd, kan het wat ongemakkelijk voelen hier afstand van te doen. We zijn gewend aan de support die het biedt. Dus voordat je al de bh’s de deur uit doet, zijn er meerdere manieren om jezelf te laten wennen. We hebben hier 4 tips voor je verzameld.

Bandeau tops en bralettes zijn een goed begin om je bh voor in te ruilen. Ze zijn comfortabel en hebben geen ijzerdraad of padding erin verwerkt. Ze geven lichte support, zodat je niet volledig aan de zwaartekracht bent overgeleverd. Een sporttop of een sportbeha zijn ook goede alternatieven, vooral als je gezegend bent met een grote cup.

Met de kortingscode "FEEST20" ontvang je nu 20% korting bij OTTO! Deze actie is geldig t/m 20 december 2021

Als je geen focus wilt leggen op het feit dat je geen bh draagt, draag dan tops of T-shirts met prints erop. Deze prints trekken de aandacht weg van je borsten. Dit kan je ook bereiken met andere details, zoals ruches of zakken op je borstkas. Ga je liever voor effen, ga dan voor zwart. Het zwart kleed mooi af en verhuld tepels beter dan een lichte kleur. 

Zonder support kunnen je borsten iets meer bouncen. Als je dat niet prettig vindt, draag dan iets losjes er overheen, zoals een vest of een blazer. De laatste heeft als win-win dat het ook je tepels bedekt. Vooral prettig als je blouse of top draagt dat van een dun stofje gemaakt is.

Jane Lushka | To Be Dressed

Claudia Sträter | de Bijenkorf

Er zijn bepaalde stoffen die goed samengaan met een bh loze dag. Jurkjes en jumpsuits van denim zijn perfect zonder bh te dragen. De stof is wat dikker waardoor er niets doorheen zichtbaar wordt. Maar tegelijkertijd is het wel stretchy genoeg om comfortabel te dragen. Een alternatief is gesmockte stoffen. Een strak gesmockt lijfje geeft je buste wat support. Ook leidt het gesmockte af van je borsten. 

Kings Of Indigo | Kings of Indigo

CHIEKO dress Female - Black

Lifehack: zó zie je wanneer je je bh moet vervangen

Nieuwe bh kopen? Hier moet je op letten

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Zo kan je casual weer terug naar kantoor Stijladvies Lees ook 5 manieren om de witte blouse te dragen Stijladvies Lees ook 5 manieren om de asymmetrische top te rocken Stijladvies Lees ook De ‘jumper dress’ is het item van de zomer en zo draag je ‘m Stijladvies Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Zo kan je casual weer terug naar kantoor

5 manieren om de witte blouse te dragen

5 manieren om de asymmetrische top te rocken

De ‘jumper dress’ is het item van de zomer en zo draag je ‘m

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.